Boottocht met schipper gids

IN VERBAND MET DE IJSGROEI, IS ER EEN VAARVERBOD VANAF 22 FEBRUARI 2018 EN WORDT TOT NADER ORDER NIET GEVAREN IN GIETHOORN. Het restaurant en fietsverhuur dagelijks open tot 17.00 uur

Boottochten met kapitein door het pittoreske deel van Giethoorn, gelegen in Natuurgebied De Wieden.
Er kan het gehele jaar gevaren worden (ijs en wederdienende).
Al onze schippers zijn in het bezit van een vaarbewijs en spreken Engels, Duits, Gronings en natuurlijk het plaatselijke dialect. Zij vertellen u onderweg graag het een en ander over Giethoorn.

De grote dichte rondvaartboten zijn overdekt en zijn verwarmbaar met koude dagen. Bij zomerse temperaturen kunnen alle ramen worden opengeklapt en (1/3 deel) het schuifdak. U heeft dus altijd een dak boven uw hoofd ook ideaal bij felle zon.

  • rondvaren Giethoorn
  • rondvaarten in de winter
  • boottocht Giethoorn met schipper gids

Standaard rondvaart
De standaard rondvaart duurt 1 uur en volgt de toeristische dorpsroute door de smalle grachten en onder de bruggetjes door.
Deze vaartocht heeft vaste afvaarttijden en is voor zowel groepen (reservering aangeraden) als individuele opstappers. Losse instappers hoeven zich niet aan te melden maar vol=vol. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of (goedkoper) online, zie info onderaan deze pagina. Met een online kaartje is er altijd plek.

Langere rondvaarten
Naast de standaard dorpsroute worden langere rondvaarten georganiseerd zoals Giethoorn oud en nieuw (tijdsduur ongeveer 1,45 à 2 uur afhankelijk van verkeersdrukte), rondvaart Giethoorn en natuurgebied De Wieden onderdeel van Nationaal Park Weerribben Wieden.
Langere rondvaart voor groepen is op aanvraag cq. reservering.
Losse opstappers: de dorp en natuurroute is dagelijks (vaart alleen van APRIL T/M OKTOBER, winterseizoen op aanvraag vanaf 20 personen) om 13.00 en 15.00 uur mits online aangemeld via GiethoornBoeking.nl

rolstoelvriendelijke rondvaartboten met rolstoelliftBen je rolstoel gebonden of begeleid je een rolstoeler? De rondvaartboten zijn 100% rolstoeltoegankelijk extra info

Rondvaartbedrijf 't Zwaantje heeft 5 rondvaartboten in de vaart
Wanneer je groep te groot is voor het maximale genoemde aantal per boot, vaart gelijktijdig een 2e en evt. een 3e, 4e rondvaartboot mee (tot ± 175 personen tegelijkertijd); dit wordt automatisch door ons ingepland. Indicatie aantal rolstoelen is afhankelijk van grootte. Losse instappers zijn natuurlijk ook mogelijk.

Uniek in Giethoorn: al onze traditionele Gieterse rondvaartboten varen met elektrische motor gebruik makend van zonnestroom.

Watertaxi
De groepsaccommodatie Samen Een of het Kraggehuis zijn alleen per boot bereikbaar. Wij verzorgen het vervoer van de groep en bagage naar deze lokaties.
Meer info op watertaxigiethoorn.nl

Eigen meegebrachte etenswaren/drinken is in de rondvaartboot niet toegestaan.

Rondvaartboot 1 rondvaartboot rolstoelvriendelijkrondvaartboot 3 extra grote rolstoel lift giethoorn

Onze nieuwste rondvaartboot bouwjaar 2013, max. 45 personen inclusief rolstoeler. Voorzien van tafeltjes en beklede zitjes met rugleuning (treinzit) en lift.

Rondvaartboot 2 rondvaartboot rolstoeltoegankelijk voor gehandicapten, mindervaliden, elektrische rolstoel, rollator, blinden en slechtzienden, kinderwagenrondvaartboot 3 extra grote rolstoel lift giethoorn

Lounge rondvaartboot uit 2012 met beklede bank met rugleuning in rondzit opstelling, met rolstoellift, max. 40 personen inclusief ± 8 (ook elektrische) rolstoelen.

Deze rondvaartboot is te huur voor privé gezelschap

Catering bij te boeken

Rondvaartboot 3 rondvaartboot rolstoeltoegankelijk voor gehandicapten, mindervaliden, elektrische rolstoel, rollator, blinden en slechtzienden, kinderwagenrondvaartboot 3 extra grote rolstoel lift giethoornrondvaartboot 3 extra grote rolstoel lift giethoorn

Deze rondvaartboot is voorzien van een extra grote electrische schaarlift toegankelijk voor de zwaarste elektrische rolstoelen, scootmobil of brancard. Zelfs bedlegerige mensen kunnen probleemloos aan boord met deze lift.

In totaal biedt de boot plaats aan ±45 personen. Er is plaats voor ±15-20 rolstoelen; begeleiding, familieleden, losse instappers kunnen plaats nemen op de beklede bankjes met rugleuning (nieuw 2014).

De bankjes zijn verplaatsbaar: tegenover elkaar, achter elkaar, extra ruimte creeëren voor rolstoel etc

Rondvaartboot 4 rondvaartboot rolstoeltoegankelijk voor gehandicapten, mindervaliden, elektrische rolstoel, rollator, blinden en slechtzienden, kinderwagen rondvaartboot 4 met rolstoellift en bioscoopstoelen voor een comfortabele rondvaarttocht door Giethoorn en omgeving

Als 3 met plateaulift voor meerdere rolstoelers. Deze boot is ingericht met bioscoopstoelen (25 personen) in rondzit. De comfortabele stoelen met armleuning zijn in januari 2014 voorzien van nieuwe kunstlederen bekleding.

Deze rondvaartboot kan geboekt worden voor een privé groep en is heel geschikt voor een trouwerij of afscheid / as uitstrooing of vergadering

Catering bij te boeken

Afvaarttijden

Standaard dorpsroute rondvaart tijdsduur 1 uur afvaart dagelijks elk uur*: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur
Bij voldoende deelname varen we elk half uur af

Dorp en natuurroute rondvaart ALLEEN VAN APRIL T/M OKTOBER tijdsduur ongeveer 1,45 à 2 uur, afhankelijk van verkeersdrukte afvaart dagelijks*: 13.00 en 15.00 uur uitsluitend bij voldoende deelname Met online gekochte kaarten altijd plaats en korting! GiethoornBoeking.nl

* Lente, zomer, herfst en winter wordt afgevaren met minimaal aantal passagiers van 8. Met name in voor- en naseizoen kunnen afvaarttijden komen te vervallen wegens onvoldoende deelname. Om teleurstelling te voorkomen (volle of vervallen vaart) wordt aangeraden tickets online te bestellen. Voor online geboekte kaarten geldt in principe gegarandeerd vertrek tenzij er onvoldoende deelname is, u krijgt een alternatief aangeboden bij de kassa.

De kapitein bepaalt in principe met welke rondvaartboot wordt gevaren

Afvaarttijden privé groepen en arrangementen op reservering cq. aanvraag tussen 10.00 en 18.00 uur

Prijzen zijn te vinden verder onderaan deze pagina

Arrangementen

  • zonnebloem arrangementen Giethoorn
  • Giethoorn genieten
  • budget rondje Giethoorn
  • online rondvaartkaartjes
  • online ticket hop on hop off Giethoorn
  • arrangementen giethoorn